nedelja, 26. november 2017

Matičkovi jesenski krožniki


 


















Kaj: Matičkovi jesenski krožniki
Kdaj: 25.11.2017 ob 18.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj

Za dobrodošlico nam je vrhunski kuharski mojster Matiček (Matjaž Erzar) pripravil kuhan bučni kruh s pečenim jelenovim srcem in hrenom. Poleg pa smo ponudili penino Selection rose, brut, tokratnega gostujočega vinarja - Radgonske gorice d.o.o.




















Jakon z bučnim oljem, gamsova jetra, jelenov hrbet, jajce s špinačo












Pri Matičku se vedno znajde na krožnikih nekaj takega, česar gostje ne poznajo. Na prvem krožniku je bil to jakon - gomoljasta rastlina, ki se je odlično znašla v družbi fantastične paštete, narejene iz gamsovih jeterc. 

Vina poleg hladne predjedi:


















1. Tempranillo 2015, Campo Viejo, Rioja, Španija, prinesel Aljoša
2. Vranac 2013, Plantaže, Podgorica, Črna gora, prinesla Alenka
3. Cabernet - Syrah 2016, JP. Chenet, Francija, prinesla Ursula


Ljubljanska telečja obara, oženjeni ajdovi žganci



















Tale kombinacija je bila za mnogobjce res konkreten izziv. Smo si bili enotni, da nobeno vino ni bilo ravno najboljši spremljevalec jedi, so bila pa vseeno vsa tri vina vsako zase odlična.



















1. Graševina 2015, Kutjevo, Slavonija, Hrvaška, prinesel Mark
2. Radgonska ranina, mlado vino 2014, Radgonske gorice d.d., prinesla Alenka
3. Zlata penina, brut nature 2007, Radgonske gorice d.d., gostujoči vinar (Gašper)

Kot dodatno presenečenje je Matiček pripravil fazanovo srce. 



















10 ur kuhan bočnik starega jelena, gratinirana zelenjava in krompir, hren, aronija
Štrucar po kranjsko 


















Štrucarja smo pojedli že prej, tako da ga nismo ujeli fotografirati. Vina pa so mnogobojci itak izbirali glede na tale krožnik. In vsa tri vina so se odlično znašla v družbi jelena.


















1. Rubikon red 2014, Edi Simčič, Goriška Brda, prinesel Mark
2. merlot 2006, Vina Peršolja, Goriška Brda, prinesla Ursula
3. cabernet carmenere 2016, El Emperador, Valle Central, Chile, prinesel Aljoša


Stara pozabljena sladica ob spremljavi polsladke penine traminec gostujočega vinarja: Radgonske gorice d.o.o.












Čestitke vsem 4im mnogobojcem, da so sprejeli izziv in izbrali vina za ta večer in hvala gostujočemu vinarju, Radgonskim goricam d.d. za njihove penine.




Napovednik dogodkov/next events... 






Ni komentarjev:

Objavite komentar