ponedeljek, 7. marec 2016

Matičkovo kulinarično razvajanje ob dnevu žena

Kaj: Matičkovo kulinarično razvajanje ob dnevu žena
Kdaj: 05.03.2016 ob 18.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj

Matiček (Matjaž Erzar) nas je s svojimi krožniki tudi tokrat povsem navdušil. Prav tako pa je bila tudi tokrat paleta vin, katera so izbrali mnogobojci, izredno zanimiva. Za dodatno razvajanje brbončic pa je poskrbel s svojimi vini Tomaž Sartori, Posestvo Sartori iz Marezig.



















Dobrodošlico, pečen terviški radič s špeharco, koruznim grisinom in sirom jamarjem, je pospremil Sartorijev rose (iz sorte refošk) 2015.




























Flambirane tri surove ribe: tuna, brancin in losos, hrenova pena, oljčno olje, solni cvet
penina (refošk) 2011, brut nature,  Posestvo Sartori , Marezige, Slovenska Istra
 






























Kožarca s kislim zeljem, bučnim testencem, ribano kašo z ribano kašo, črno redkvijo in granatnim jabolkom






























1. teran bariqque, 2011, Vina Štrekelj, Komen, Kras
2. refošk, 2014, Santomas, Slovenska Istra
3. modri burgundec, 2011,Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, Štajerska Slovenija


Čorba Di Burta v sirarski skuti, pečena v krušni peči, čilijevi laski



































1. chardonnay Sirius, 2011,Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, Štajerska Slovenija
2. cahrdonnay, 2011, Dveri-Pax d.o.o., Štajerska Slovenija
3. refošk bariqque, 2012,  Posestvo Sartori, Marezige, Slovenska Istra

Raca mlakarica z borovnicami s tekilo, divja goska, gratiniran sladki janež, mlad krompir kuhan v ČEBELJEM VOSKU, ajdov štrukelj z orehi



































1. refošk, 2005,  Posestvo Sartori, Marezige, Slovenska Istra
2. Grand Cuvee (refošk), 2006, Santomas, Slovenska Istra
3. penina Miha, Penine Istenič, Bizeljsko

Sladica, Matičkova prekmurska gibanica je bila tako dobra, da jo je zmanjkalo, še preden jo je uspela ujeti foto kamera. Kot spremljava pa je bil sladek refošk, Posestvo Sartori, Marezige



















Tokratna ekipa mnogobojcev v družbi gostujočega vinarja, Tomaža Sartorija, chefa Matička













fotografije: Radovan Černelić
več fotk 





Ni komentarjev:

Objavite komentar